Σπουδές Vegan Μαγειρικής
Σπουδές Vegan Μαγειρικής
Ημερομηνία & Ώρα
Δια ζώσης: Οκτώβριος 2024/ Online: Προσαρμοσμένη στη διαθεσιμότητα κάθε σπουδαστή
Διάρκεια
Το σεμινάριο έχει διάρκεια 6 μήνες, 300 ώρες
Τοποθεσία
Δια ζώσης: ΙΕΚ ΣΒΙΕ, Κάνιγγος 15-17, Αθήνα / Εξ αποστάσεως: παρακολούθηση on demand
Περιγραφή
Για αρκετούς, η υιοθέτηση μιας αποκλειστικά χορτοφαγικής διατροφής είναι στάση ζωής. Για άλλους, αποτελεί επιλογή με κίνητρο της βελτίωση της υγείας τους. Το βέβαιο είναι ότι η ραγδαία αύξηση της vegan κοινότητας παγκοσμίως εκτόξευσε τη ζήτηση για εξειδικευμένους επαγγελματίες, chefs και pastry chefs, ικανούς να επινοήσουν και να εκτελέσουν plant-based συνταγές που να ικανοποιούν τις απαιτήσεις αυτού του κοινού. Η τάση αυτή κυριαρχεί πλέον και στην Ελλάδα, όπου ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις εστίασης και φιλοξενίας προσφέρουν ποιοτικές vegan επιλογές.
Ο κορυφαίος vegan chef Νίκος Γαϊτάνος, ο μοναδικός Γιώργος Βαϊδάνης και μια πλειάδα καταξιωμένων εκπαιδευτών σε βοηθούν να ανακαλύψεις τα μυστικά της plant-based γαστρονομίας, τις πρώτες ύλες και τις τεχνικές που μπορούν να μετατρέψουν ένα vegan πιάτο ή γλυκό σε έργο τέχνης.
Κάνε το πάθος σου για τη μαγειρική επάγγελμα, στη Νο1 Σχολή Vegan Γαστρονομίας στην Ελλάδα και τη σφραγίδα ποιότητας ACTA, με προνομιακά δίδακτρα!
Δυνατότητα παρακολούθησης Δια ζώσης ή Online.
Εκπαιδευτές
Νίκος Γαϊτάνος, Vegan Chef, Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος Προγράμματος
Γιώργος Βαϊδάνης, Vegan Chef & Pastry Chef
Αλεξάνδρα Σαρηγιαννη, Vegan Chef & Pastry Chef (ωμοφαγικές παρασκευές & raw vegan ζαχαροπλαστική)
Διάρκεια
Πρόγραμμα Vegan Μαγειρικής: Ένα εξάμηνο (δυνατότητα εξαίρεσης από το 1ο τρίμηνο για τους επαγγελματίες)
Θεματικές ενότητες
Πρόγραμμα Vegan Μαγειρικής
- Πρώτες Ύλες
- Ελληνική – Μεσογειακή Κουζίνα
- Ethnic Κουζίνα
- Ασιατική Κουζίνα
- Μεξικάνικη Κουζίνα
- Εξωτικές Κουζίνες
- Street Food
- Vegan Sushi
- Φυτικό Γάλα και Φυτικά Τυριά
- Μανιταρογνωσία
- Γεωπονία & Τύποι Καλλιέργειας
- Φυτά, Χόρτα και Βότανα με Ευεργετικές Ιδιότητες
- Στοιχεία Διαιτολογίας & Πλεονεκτήματα Vegan Διατροφής
- Μακροβιοτική Διατροφή
- Ωμοφαγική Διατροφή
- Σύνθεση Μενού
- Κοστολόγιο
- Έλεγχος Εμπορευμάτων
- Υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων
- Τεχνικές εγκαταστάσεις & Εξοπλισμός Κουζίνας
- Πρακτική Άσκηση σε Vegan Εστιατόρια (προαιρετική)
Που απευθύνεται το πρόγραμμα
- Σε λάτρεις της plant-based μαγειρικής ή ζαχαροπλαστικής
- Σε χορτοφάγους και vegans
- Σε φίλους της υγιεινής διατροφής
- Σε αποφοίτους σχολών μαγειρικής ή ζαχαροπλαστικής / αρτοποιίας
- Σε επαγγελματίες chefs ή pastry chefs
- Σε ιδιοκτήτες και στελέχη επιχειρήσεων εστίασης και φιλοξενίας
Δηλώσεις συμμετοχής
- Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.
- Καλέστε στο 210 32 32 323 Δευτέρα ως Παρασκευή, 09:00 – 21:00.
- Επισκεφθείτε τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις μας στο κέντρο της Αθήνας, Κάνιγγος 15-17.