Cooking Masterclass με θέμα την Ελληνική Δημιουργική Κουζίνα
Cooking Masterclass με θέμα την Ελληνική Δημιουργική Κουζίνα
Κρύστη Καραγεώργου – Βραβευμένη Chef
Ημερομηνία & Ώρα
Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024
Διάρκεια
Το σεμινάριο έχει διάρκεια 4 ώρες
Τοποθεσία
ΙΕΚ ΣΒΙΕ, Κάνιγγος 15-17, Αθήνα / Online - Live Steaming
Περιγραφή
Αν είσαι επαγγελματίας ή απλά λατρεύεις τη μαγειρική και θέλεις να διαφοροποιηθείς από τα συνηθισμένα, η βραβευμένη chef Κρύστη Καραγεώργου θα σε καθοδηγήσει βήμα-βήμα με τεχνικές και ιδέες, που αναδεικνύουν τα ελληνικά προϊόντα και την γαστρονομική μας παράδοση με τον πιο δημιουργικό τρόπο.
Σύγχρονες τεχνικές, άριστες πρώτες ύλες της ελληνικής γης και χρήση υπερσύγχρονου επαγγελματικού εξοπλισμού, όπως Thermomix, Roner, Vacuum, Σιφόν κ.ά., θα συνθέσουν στην κουζίνα του ΙΕΚ ΣΒΙΕ γευστικές προτάσεις που αναδύουν ελληνικά αρώματα.
Εισηγήτρια
H Κρύστη Καραγεώργου είναι ιδιοκτήτρια του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο εστιατορίου PROSILIO, που βρίσκεται στη Ζάκυνθο. Με έμπνευση από την ελληνική γη και με άριστες πρώτες ύλες που προμηθεύεται από μικρούς παραγωγούς, δημιουργεί haute cuisine απολαύσεις.Σπουδαστές Γαστρονομίας Ερασιτέχνες που αγαπούν τη μαγειρική Ιδιοκτήτες εστιατορίων που θέλουν να εμπλουτίσουν με δημιουργικά πιάτα το μενού τους.
Συνταγές
- “Σούγο”: Μελιτζάνα σκορδοστούμπι /κρέμα καλαμποκιού /αφρός τηγανητού αυγού / Brioche ελαιολάδου
- Λαβράκι σε Ημιπάστωση: Dressing finger lime/ κρέμα τζατζίκι /γρανίτα από σπαράγγια της θάλασσας
- Τραχανοσαλάτα: Χέλι καπνιστό/ κολοκύθια στα κάρβουνα/ σάλτσα ψητής μαγιάς/ βασιλικός
- Κιλότο Αρνιού στα Κάρβουνα: Καρότα ψημένα σε νεκρή ζύμη/ γιαούρτι / μέντα / kimchi καρότου
Τεχνικές
- Ζεστό Σιφόν
- Εmulsion
- Xρήση Roner- Vacuum
- Παρασκευή Brioche
- Dry Curing
- Αρωματικά Λάδια
- Pickling
- Salt Crused Baked Vegetables
- Fermentation
Σε ποιους απευθύνεται
- Επαγγελματίες chefs
- Σπουδαστές Γαστρονομίας
- Ερασιτέχνες που αγαπούν τη μαγειρική
- Ιδιοκτήτες εστιατορίων που θέλουν να εμπλουτίσουν με δημιουργικά πιάτα το μενού τους
Δηλώσεις συμμετοχής
Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην φόρμα συμμετοχής του και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.
ή
Καλέστε στο 210 32.32.323, Δευτέρα ως Παρασκευή, 09:00 – 21:00