Περιγραφή
Ο βραβευμένος mixologist του Abbey Kitchen Bar, Αργύρης Σελιμάς σε ταξιδεύει στον κόσμο των spirits & των cocktails με το δικό του μοναδικό τρόπο. Σύγχρονες & εντυπωσιακές τεχνικές (υγρό άζωτο, ξηρός πάγος, sous vide, κ.ά.), signature συνταγές “with a twist”, πρωτοποριακές ιδέες και καινοτόμες πρώτες ύλες συνθέτουν το πιο ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της αγοράς! Για Bartenders που θέλουν πραγματικά να ξεχωρίσουν!
Περιορισμένος αριθμός θέσεων.
Εισηγητής
Αργύρης Σελιμάς
Head Bartender του Abbey Kitchen Bar,γνωστός για τη δημιουργία μοναδικών συνταγών. Καθηγητής στον Τομέα Τουριστικών Επαγγελμάτων
του ΙΕΚ ΣΒΙΕ.
Θεματικές ενότητες
- Γευσιγνωστική Προσέγγιση / Μέθοδοι και Συμβουλές
- PouringPractice
- Ποτογνωσια
- Πώς παρασκευάζεται το αλκοόλ;
- Ιστορία, διαδικασία παραγωγής κυριότερα brands ανά κατηγορία. Whiskey
Rum
Gin
Vodka
Tequila
Brandy/Cognac
Liqueurs
Other Alcohol products
- Mixology
- Τεχνικές ανάμιξης
- Classic and Modern Classics
Whiskey Cocktail
Rum Cocktails
Gin Cocktails
Vodka Cocktails
Tequila Cocktails
Brandy Cocktails
Speed Bartending
- Οργάνωση Κάβας back bar
- Σιρόπι Εσπεριδοειδών (cordial)
- Ελαιοσάκχαρα εσπεριδοειδών
- Σιρόπι Φρέσκων Βοτάνων
- Πολτός φρούτων
- Infusions
- BlendInfusion
- Zerowaste
- Δημιουργία τουλάχιστον ενός signaturecocktail από κάθε καταρτιζόμενο.
Σκοπός του σεμιναρίου
Σκοπός του σεμιναρίου είναι να διδάξει στους συμμετέχοντες όλες σύγχρονες τεχνικές και πληροφορίες για να δημιουργούν τα δικά τους συστατικά και γαρνιτούρες, όπως και να εκμεταλλεύονται στο έπακρο τα προϊόντα που επεξεργάζονται. Δε θα πετάξετε τίποτα χρήσιμο ξανά στο bar σας. Να σας μυήσει στη χρήση μοντέρνων τεχνικών και συστατικών στον κόσμο του bartending, Να εκπαιδεύσει πάνω σε προχωρημένες τεχνικές παρασκευής cocktail, να ολοκληρώσει τη δημιουργία ενός signatureποτού από τον κάθε καταρτιζόμενο.
Σε ποιους απευθύνεται
- Σε επαγγελματίες bartenders που θέλουν να εξελιχθούν
- Σε ερασιτέχνες με βασικές γνώσεις που θέλουν να σταδιοδρομήσουν σε χώρους υψηλών απαιτήσεων
- Σε σπουδαστές σχολών τουρισμού, επισιτισμού, κ.ά.
Δηλώσεις συμμετοχής
- Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στη φόρμα συμμετοχής του προγράμματος και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σου
- ή κάλεσέ μας στο 2610.277.770 Δευτέρα ως Παρασκευή, 8:30 – 20:30
- ή επισκέψου τις εγκαταστάσεις μας στην καρδιά της Πάτρας, Αγίου Ανδρέου 95.