IEK SBIE IEK SBIE logo
Επικοινώνησε μαζί μας

Ο κλάδος της Πληροφορικής αναζητά νέους επαγγελματίες για την κάλυψη 10.000 θέσεων

Αν οι σπουδές Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών έχουν ήδη κινήσει το ενδιαφέρον σου, τότε ίσως πρέπει να διαβάσεις τα παρακάτω, για να πειστείς για την επιλογή σου!

 

Προγραμματιστές, web developers, web designers κ.ά. έχουν ανέβει πολύ ψηλά στην κλίμακα της ζήτησης τα τελευταία χρόνια. Βέβαια, το ζήτημα είναι πως ακόμα κι αν εισάγονται κάθε χρόνο στην αγορά 6.000 νέοι απόφοιτοι σχετικών σχολών, τελικά δεν είναι αρκετοί για να καλύψουν τις υπεράριθμες θέσεις εργασίας που προσφέρουν οι εταιρείες του κλάδου.

 

Αυτή τη στιγμή οι διαθέσιμες θέσεις εργασίας στην Πληροφορική στην Ελλάδα υπολογίζονται στις 8.000, ενώ στο άμεσο μέλλον θα φτάσουν τις 10.000. Χαρακτηριστικό είναι πως ακόμα ο κλάδος υποεκπροσωπείται από γυναίκες επαγγελματίες, αφού στο σύνολο των επαγγελματιών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, οι γυναίκες καλύπτουν μόλις το 18% των εργαζομένων. (Αν είσαι γυναίκα και ενδιαφέρεσαι να σπουδάσεις Προγραμματισμό ή κάποια σχετική ειδικότητα, τώρα έχεις ένα λόγο παραπάνω να το κάνεις!)

 

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του έτους, οι εργοδότες ανέφεραν πως αντιμετώπισαν δυσκολία στην εύρεση well trained IT project managers, big data analysts και cyber security experts. 

 

Αν λοιπόν πείστηκες για τις αμέτρητες ευκαιρίες του κλάδου του Ψηφιακού Οικοσυστήματος, δεν έχεις παρά να αναζητήσεις τη θέση σου στη Σχολή Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών της ΣΒΙΕ, σε Αθήνα και Πάτρα!

 

Οι έμπειροι εκπαιδευτές της ΣΒΙΕ θα σε καθοδηγήσουν σε κάθε σου βήμα, προσφέροντάς σου εξειδίκευση σε όλα τα σύγχρονα εργαλεία και γλώσσες προγραμματισμού που βρίσκονται ψηλά στις αναζητήσεις δεξιοτήτων από τις κορυφαίες εταιρείες του κλάδου.

 

Δήλωσε το ενδιαφέρον σου εδώ.

 

 

*Πηγή: businessdaily.gr

ΙΕΚ ΣΒΙΕ Αθήνα

210.32.32.323

ΙΕΚ ΣΒΙΕ Πάτρα

2610.277.770
ή
ΣΤΕΙΛΕ ΜΑΣ ΜΗΝΥΜΑ