IEK SBIE IEK SBIE logo
Εκδήλωσε ενδιαφέρον
ΣΒΙΕ Σπουδές Διατροφολογίας - Διαιτολογίας

Διαιτητική - Διατροφολογία

Επαγγελματική Αποκατάσταση

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στην Σχολή Υγείας του ΙΕΚ ΣΒΙΕ, ένας άρτια καταρτισμένος διατροφολόγος – διαιτολόγος μπορεί να σταδιοδρομήσει σε διαιτολογικά κέντρα, νοσοκομεία, κλινικές και κέντρα αποκατάστασης, γυμναστήρια και αθλητικά σωματεία, ινστιτούτα αδυνατίσματος, κέντρα αισθητικής & ομορφιάς, καταστήματα ειδών υγιεινής διατροφής και βιολογικών προϊόντων, νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς και κατασκηνώσεις, οίκους ευγηρίας & φροντίδας ηλικιωμένων, εταιρείες και εργαστήρια παραγωγής fitness γευμάτων κ.ά. 

ΣΒΙΕ Σπουδές Διατροφολογίας - Διαιτολογίας

Σημεία Υπεροχής

Οι μεγαλύτεροι δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς στον τομέα της Διαιτολογίας βρίσκονται ανάμεσα στους συνεργάτες της 1ης Σχολής Υγείας στην Ελλάδα, ώστε οι εκπαιδευόμενοι διαιτολόγοι – διατροφολόγοι να πραγματοποιούν την κλινική και πρακτική τους άσκηση, να συμμετέχουν σε ημερίδες με θέμα τη διατροφή, αλλά και να αποκτούν πρόσβαση για επαγγελματική αποκατάσταση ως απόφοιτοι! Οι οι ανερχόμενοι διατροφολόγοι - διαιτολόγοι αποκτούν πρακτική εξειδίκευση από έμπειρο και καταξιωμένο εκπαιδευτικό προσωπικό σε σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια μαγειρικής, όπου μαθαίνουν και εφαρμόζουν ορθούς τρόπους παρασκευής τροφίμων, ενώ στα εργαστήρια  της Σχολής Υγείας διδάσκονται ειδικές τεχνικές εξετάσεων, όπως λιπομέτρηση, προσδιορισμός κατανάλωσης θερμίδων, μέτρηση μυϊκής μάζας κ.λπ.

Ταυτόχρονα, οι σπουδαστές Διαιτολογίας – Διατροφολογίας συμμετέχουν σε βιωματικά projects σε συνεργασία με άλλους τομείς Υγείας, ακολουθώντας έτσι τα ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά πρότυπα, που στοχεύουν στην προσομοίωση πραγματικών συνθηκών εργασίας. Επιπλέον, οι σπουδαστές έχουν την ευκαιρία να υλοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση σε μεγάλες πόλεις του εξωτερικού, μέσω του προγράμματος Erasmus+.

Μαθήματα

  • Εισαγωγή στην Επιστήμη της Διατροφής
  • Φυσικοχημικές Διεργασίες
  • Φυσιολογία του Ανθρώπου
  • Μικροβιολογία και Χημεία τροφίμων
  • Μεθοδολογία και Έρευνα στον τομέα της Διατροφής
  • Υγιεινή και Ασφάλεια στο χώρο εργασίας
  • Αγγλική Ορολογία
  • Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα
  • Μεταβολισμός
  • Θρεπτικών συστατικών
  • Οργάνωση και Διοίκηση Διαιτολογικών χώρων
  • Πρότυπα Διατροφής
  • Επεξεργασία και Συντήρηση τροφίμων
  • Διατροφή στα στάδια ζωής
  • Πρώτες Βοήθειες
  • Βιοστατιστική
  • Βιωσιμότητα και Διατροφή
  • Δημόσια Υγεία & Μεταβολικές ασθένειες
  • Σωματομετρικές Μετρήσεις
  • Αθλητισμός και Διατροφή
  • Διατροφική Αγωγή και Συμπεριφορά
  • Εκτίμηση Θρεπτικής Κατάστασης ατόμου
  • Παρασκευή Υγιεινών γευμάτων
  • Συμβουλευτική και Ψυχολογική Υποστήριξη ατόμου
  • Επικοινωνία και Marketing Υπηρεσιών
  • Υπερτροφές και Συμπληρώματα Διατροφής
  • Θεραπευτική Διαιτολογία
  • Τουρισμός και Διατροφή
  • Νέα τρόφιμα και Βιοτεχνολογία

Εκδήλωσε ενδιαφέρον

Και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου άμεσα!

Σπούδασε στο ΙΕΚ ΣΒΙΕ !

Τα νέα μας

Δες τα όλα

ΙΕΚ ΣΒΙΕ Αθήνα

210.32.32.323

ΙΕΚ ΣΒΙΕ Πάτρα

2610.277.770
ή
ΣΤΕΙΛΕ ΜΑΣ ΜΗΝΥΜΑ