Υψηλή Γαστρονομία
Υψηλή Γαστρονομία
Κωστής Σιδηράς
Ημερομηνία & Ώρα
15 Ιανουαριου 2024, Κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 16:00 - 20:00
Διάρκεια
Το σεμινάριο έχει διάρκεια 30 ώρες
Τοποθεσία
ΙΕΚ ΣΒΙΕ, Αγίου Ανδρέου 95, Πάτρα
Περιγραφή
Ο Head Chef των Fiki2 και Abbey Kitchen Bar, Κωστής Σιδηράς, μυεί τους συμμετέχοντες στα μυστικά της gourmet seafood κουζίνας με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Εξελιγμένες τεχνικές, πρωτοποριακές συνταγές και εντυπωσιακή διαχείριση πρώτων υλών στο πιο ολοκληρωμένο σεμινάριο της αγοράς! Απόκτησε ξεχωριστές γνώσεις και δεξιότητες που θα σε κάνουν περιζήτητο σε επιχειρήσεις υψηλών απαιτήσεων.
Κλείσε τη θέση σου με την προσφορά -30%.
Περιορισμένος αριθμός θέσεων.
Εισηγητής
Κωστής Σιδηράς
Γνωστός για τις θαλασσινές, και όχι μόνο, δημιουργίες του.
Έχοντας θητεύσει σε εστιατόριο με αστέρι Michelin στο Λονδίνο, τα τελευταία χρόνια χαρίζει μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες στο κοινό της Πάτρας από τη θέση του Head Chef των Fiki2 & Abbey.
Θεματικές ενότητες
- Breakdown του ψαριού & διάταξη ανά παρασκευή
- Γάρος από τα εντόσθια
- Αυγοτάραχο
- Ζωμοί από κεφάλια & κόκκαλα ( κλασσικοί ζωμοί / dashi )
- Ωμές παρασκευές: σεβίτσε, ταρτάρ, καρπάτσιο, κ.ά. Ανάλυση ανά είδος
- Διαχείριση κομματιών για ελαφρύ πάστωμα
- Διαχείριση για βαρύ πάστωμα
- Πάστωμα σε υγρή άλμη
- Dry age και σε ποια ψάρια
- Παραδοσιακά παστά ( ξιδάτα, λακέρδα κ.ά. )
- Λουκάνικο σουπιάς ( χωριάτικο & ατμού )
- Λουκάνικο μπακαλιάρου
- Μπέικον ξιφία & παρόμοια αλλαντικά με χρήση μπαχαρικών
- Πιάτα που θα βγουν από τα προϊόντα που θα παράξουν
Σε ποιους απευθύνεται
- Σε επαγγελματίες που θέλουν να εξελίξουν τις γνώσεις τους
- Σε ερασιτέχνες – λάτρεις της μαγειρικής
- Σε σπουδαστές σχολών γαστρονομίας, τουρισμού, κ.ά. που θέλουν να σταδιοδρομήσουν σε “high-end” επιχειρήσεις
Δηλώσεις συμμετοχής
- Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στη φόρμα συμμετοχής του προγράμματος και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σου
- ή κάλεσέ μας στο 2610.277.770 Δευτέρα ως Παρασκευή, 8:30 – 20:30
- ή επισκέψου τις εγκαταστάσεις μας στην καρδιά της Πάτρας, Αγίου Ανδρέου 95.