Το καινοτόμο σεμινάριο της ΣΒΙΕ διεξάγεται σε συνεργασία με την Bounty Yachting και προσφέρει εξειδικευμένη εκπαίδευση στις υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών για VIP πελάτες στον κλάδο του Yachting. Οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν δεξιότητες στην παροχή υπηρεσιών premium φιλοξενίας, στη διαχείριση απαιτητικών πελατών και στην άρτια εξυπηρέτηση των αναγκών τους, ανοίγοντας νέους ορίζοντες καριέρας σε έναν συνεχώς αναπτυσσόμενο τομέα.
Διάρκεια και διεξαγωγή προγράμματος
- 60 ώρες (Θεωρία & Training στη Σχολή)
- 20 ώρες Πρακτική Εφαρμογή στο Σκάφος
- 3μηνη αμειβόμενη Πρακτική Άσκηση, επί του σκάφους και εν πλω, για τους συμμετέχοντες που θα διακριθούν βάσει αξιολόγησης!
Ενότητες προγράμματος
Εισαγωγή στον θαλάσσιο Τουρισμό
- Κρουαζιεροπλοϊα και Yachting
- Yachting & Events (Social, Incentive, Business)
- Υποδομές στην Ελλάδα-Διακρίσεις του yachting-Superyachts-Megayachts
- Η παροχή 5* πολυτελών υπηρεσιών φιλοξενίας στα Superyachts
- Η Ζωή στην θάλασσα και ιδιαιτερότητες του επαγγέλματος
- Διαχείριση δύσκολων πελατών- παραπόνων
Οι θέσεις εργασίας σε ένα σκάφος αναψυχής
- Πλήρωμα σκάφους-Steward/ess
- F&B service
- Υπηρεσίες προσωπικού κρουαζιερόπλοιου
- Υποδοχή/Groom - barista-barman - restaurant service
- Καθαριότητα/Housekeeping καμπίνας/κοινόχρηστων χώρων
Housekeeping 5* Service in Yachts
- Καθαρισμός Σκάφους εξωτερικά- Καθαρισμός Καμπινών & Κοινόχρηστων Χώρων
- Laundry Πληρώματος & Πελατών
- Επικοινωνία & Πρωτόκολλα
- Πλήρωμα και επιβάτες – Εθιμοτυπίες
- Κανόνες συμπεριφοράς και Δεοντολογίας
- Βασικοί κανόνες προσωπικής υγιεινής και αμφίεσης
- Ορολογία Housekeeping
F&B 5* Service in Yachts
- Προετοιμασία τραπεζιού – mise en place πρωινού/γευμάτων-Σύνθεση λουλουδιών
- Τεχνικές παράθεσης γευμάτων – Silver service
- Απόσυρση πιάτων/σκευών από το τραπέζι παρουσία πελάτη-Deparrassage
- Σερβίρισμα κρασιού-ποτών-βασικά cocktails συνταγές
- Σερβίρισμα καφέ-τσάι
- Εστιατορική Ορολογία
- Πρότυπα σερβιρίσματος και συμπεριφοράς πληρώματος
- Συμφωνίες εμπιστευτικότητας & ζητήματα απορρήτου και ασφάλειας
Training on board
- Ξενάγηση στα σκάφη (εσωτερικοί χώροι-καμπίνες-κοινόχρηστοι)
- Συνεργασίες-Πελατολόγιο-Εθνικότητες-Προορισμοί-Κόστη
- Η ζωή εν πλώ -βιωματική συζήτηση-έκτακτα περιστατικά/κρίση και διαχείριση αυτών
- High season-middle season-low season
- Off season:πως φροντίζουμε το σκάφος (επισκευές) και πως εκμεταλλευόμαστε οικονομικά τη συγκεκριμένη περίοδο- οργάνωση events
Επαγγελματική αποκατάσταση σπουδαστών
Οι συμμετέχοντες YACHT CREW μπορούν να απορροφηθούν σε εταιρείες Yachting, One Day Cruises, εταιρείες θαλάσσιων μεταφορών επιβατών π.χ. Blue Star Ferries, εταιρείες κρουαζιέρας πχ Celestial cruises
Εισηγητές
Δήμητρα Κουκάκη - International Hospitality & Shipping Expert
Cpt. Στέλιος Σταύρου