IEK SBIE IEK SBIE logo
Επικοινώνησε μαζί μας

Executive Health Coaching

Executive Health Coaching banner

Executive Health Coaching

Ημερομηνία & Ώρα

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023 / Τα μαθήματα θα διεξάγονται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 17:00 - 21:00

Διάρκεια

Το σεμινάριο έχει διάρκεια 80 ώρες

Τοποθεσία

ΙΕΚ ΣΒΙΕ, Κάνιγγος 15-17 / εξ αποστάσεως παρακολούθηση μέσω ZOOM

Περιγραφή

 


Πόσες φορές δεν αναρωτήθηκες αν υπάρχει σωστός τρόπος να ανακοινώσεις μια δυσάρεστη πληροφορία σε έναν ασθενή ή σε έναν οικείο σου, όταν τα “νέα” αφορούν στην υγεία του; Είσαι σε θέση να στηρίξεις ουσιαστικά και να συμβουλεύσεις έναν άνθρωπο που αντιμετωπίζει αντικειμενικές δυσκολίες στην καθημερινότητά του; Είσαι αρκετά “δυνατός” και έχεις τις απαραίτητες γνώσεις για να φανείς χρήσιμος σε άτομα που βιώνουν αδιέξοδα; Η απάντηση βρίσκεται στο ταχύρρυθμο και πιστοποιημένο πρόγραμμα επαγγελματικής εξειδίκευσης Executive Health Coaching που εκπόνησε και προσφέρει, για πρώτη φορά στην Ελλάδα και σε αυτή τη μορφή, ο εκπαιδευτικός οργανισμός ΣΒΙΕ, σε συνεργασία με μία πληθώρα εξειδικευμένων επιστημόνων – εισηγητών. Το πρόγραμμα βασίζεται στην ολιστική προσέγγιση της ΒιοΨυχοΚοινωνικής Υγείας του ασθενούς – συμβουλευόμενου και στο πρωτοποριακό – για τα ευρωπαϊκά δεδομένα – μοντέλο παρέμβασης “Positive Health”. Μέσα από μία σειρά βιωματικών και διαδραστικών μαθημάτων, θα γνωρίσεις τους θεμελιώδεις πυλώνες της ανθρώπινης Υγείας και Ευζωΐας (Health & Wellbeing) και θα αποκτήσεις δεξιότητες, απαραίτητες σε έναν σύγχρονο Health Coach. Ως Σύμβουλος Υγείας & Ευεξίας, θα αντιλαμβάνεσαι πλήρως το πλέγμα παραγόντων που επηρεάζουν την ψυχική, συναισθηματική και σωματική ισορροπία των ατόμων που θα κληθείς να βοηθήσεις, καθώς και τα επίπεδα λειτουργικότητας και κοινωνικής τους ωριμότητας. Παράλληλα, θα είσαι σε θέση να προτείνεις στρατηγικές θετικής νοηματοδότησης των καταστάσεων που βιώνουν, ενίσχυσης της ικανότητας τους να διαχειρίζονται δυσκολίες και, συνολικά, καλλιέργειας μιας νέας οπτικής για τη ζωή. Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που αξίζει να παρακολουθήσεις αν εμπλέκεσαι, ή σκοπεύεις να εμπλακείς, με τη φροντίδα ασθενών και ατόμων με πάσης φύσεως δυσλειτουργίες.

 

EARLY BIRD OFFER ΜΕ ΕΚΠΤΩΣΗ -30% για εγγραφές έως 28/10 και ΠΡΟΝΟΜΙΑΚH ΤΙΜH για σπουδαστές και αποφοίτους ΣΒΙΕ.

 

 

Εισηγητές


Γιάννης Λοφρέντας (Κοινωνιολόγος, MSc Κοινωνική & Πολιτική Θεωρία)
Γιάννης Παναγιωτόπουλος (Φυσικοθεραπευτής – Πιστοποιημένος OEP Leader)
Βασιλική Καλπάκη (Φυσικοθεραπεύτρια με εξειδίκευση στην αποκατάσταση ηλικιωμένων – Κάτοχος Πιστοποιήσεων Ψυχοδράματος, Feldenkrais, Pilates, Yoga)
Νίκος Μπιρλής (Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων Ε.Ο.Π..Ε.Π. – Κάτοχος Διπλώματος Βιοϊατρικού Βελονισμού – MSc Διαχείριση Γήρατος & Χρονίων Νοσημάτων)
Ισμήνη Βερυκόκκου (Νηπιαγωγός – Υπεύθυνη Σχολής Παιδαγωγικών ΙΕΚ ΣΒΙΕ)
Κλαίρη Πρωτόγερου (Καθηγήτρια Αγγλικών – Εκπαιδεύτρια Ατόμων με Μαθησιακές Δυσκολίες)
Μαρία Κολυβά (Φυσικοθεραπεύτρια με Ειδίκευση στην Αποκατάσταση Παιδιών με Εγκεφαλική Παράλυση)
Μαρία Δίγκα (Εργοθεραπεύτρια – Εθελόντρια στο “Make a wish” Ελλάδας)
Και άλλοι καταξιωμένοι επαγγελματίες ως προσκεκλημένοι ομιλητές

 

 

Τόπος Διεξαγωγής


Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο ΙΕΚ ΣΒΙΕ (Κάνιγγος 15-17), ενώ υποστηρίζεται και η εξ αποστάσεως παρακολούθηση μέσω της πλατφόρμας ZOOM.

 

 

Θεματικές ενότητες


Ψυχική Ευεξία (Mental Wellbeing): Η παρακολούθηση της ενότητας οδηγεί στην πλήρη κατανόηση της γνωστικής – συνειδησιακής ανάπτυξης και στην αξιοποίηση από τον Health Coach των διαδικασιών της νόησης, της αυτογνωσίας, της κριτικής σκέψης, της λογικής, της ικανότητας επίλυσης προβλημάτων κ.ά.

Θετική Νοηματοδότηση (Meaningfulness): Η ενότητα πραγματεύεται πώς τα συναισθήματα, η διάθεση, οι παρορμήσεις και οι πεποιθήσεις μας επηρεάζουν το Health Coaching, καθώς και πώς επιτυγχάνεται η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και της αυτοπεποίθησης του συμβούλου και του συμβουλευόμενου, ώστε κάθε συνεδρία να είναι αποδοτική.

Καθημερινή Λειτουργικότητα (Daily Functioning): Η ενότητα είναι αφιερωμένη στην ενδυνάμωση πρακτικών και χρηστικών δεξιοτήτων που συμβάλλουν στη λειτουργικότητά μας και μπορεί να σχετίζονται με την κατανάλωση, την αποταμίευση, την άμεση λήψη αποφάσεων, την οριοθέτηση δικαιωμάτων και υποχρεώσεων, την ανάληψη δεσμεύσεων κ.ά.

Σωματική Ευεξία (Bodily Functions): Τρόποι υιοθέτησης και διατήρησης ενός υγιεινού και ισορροπημένου τρόπου ζωής με στόχο την “ευζωία” (wellbeing). Η ενότητα εστιάζει στα οφέλη που προκύπτουν από αθλητικές και κινησιολογικές δραστηριότητες για διαφορετικές ομάδες του πληθυσμού, από την ισορροπημένη διατροφή, από την αποφυγή – διακοπή καταχρήσεων, από το σωστό ύπνο κ.ά., παράγοντες που αποκτούν ιδιαίτερη αξία όταν η συμβουλευτική απευθύνεται σε ασθενείς.

Συνύπαρξη (Participation): Συνειδητοποίηση της σημασίας όλων των πτυχών της κοινωνικής ζωής, με έμφαση στη δυναμική της ομάδας, στις διαπροσωπικές σχέσεις, στην επικοινωνία κ.ά.

Ποιότητα Ζωής (Quality of life): Η ενότητα αξιοποιεί ολιστικά τις προηγούμενες με στόχο την επίτευξη του καίριου στόχου, τόσο για τον ίδιο το σύμβουλο όσο και για τους συμβουλευόμενους, που δεν είναι άλλος από την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους. Η αίσθηση πληρότητας και ευγνωμοσύνης, η ικανότητα διαχείρισης των δυσκολιών με θετικό πρόσημο, η θέληση να ζεις στο έπακρο την κάθε στιγμή, είναι μερικά μόνο από τα αντικείμενα που αναλύονται εδώ.

 

 

 

Σε ποιους απευθύνεται

 

  • Σε επαγγελματίες που υπηρετούν τον κλάδο της Υγείας
  • Σε εργαζόμενους ΜΚΟ, δομών φιλοξενίας, κέντρων αποκατάστασης ΑΜΕΑ, κ.ά.
  • Σε σπουδαστές Σχολών του τομέα Υγείας & Πρόνοιας
  • Σε εκείνους που θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με το Health Coaching
  • Σε όσους επιθυμούν να συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής ασθενών στο οικογενειακό ή κοινωνικό τους περιβάλλον, αποκτώντας οι ίδιοι τα ουσιαστικά εφόδια για να το επιτύχουν

 

 

Δηλώσεις συμμετοχής

 

  • Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην φόρμα συμμετοχής του σεμιναρίου και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σαςή
  • Καλέστε στο 210 32.32.323 για μια πλήρη ενημέρωση

Στείλε μας μήνυμα

Για να δηλώσεις το ενδιαφέρον σου

ΙΕΚ ΣΒΙΕ Αθήνα

210.32.32.323

ΙΕΚ ΣΒΙΕ Πάτρα

2610.277.770
ή
ΣΤΕΙΛΕ ΜΑΣ ΜΗΝΥΜΑ